Peste 20 de sedii de institutii publice si alte cateva zeci de unitati spitalicesti si scoli importante din municipiul Timisoara au fost revendicate de fostii proprietari sau de urmasii acestora. Prefectura a contabilizat numarul cererilor depuse de cetateni pe raza judetului in ceea ce priveste revendicarea imobilelor preluate abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.
Astfel, in tot judetul au fost revendicate circa 6.300 de imobile. Potrivit sefului Corpului de Control al Prefecturii, Laviniu Bedrosian, dintre acestea, peste 800 de cereri au fost solutionate prin restituirea in natura, iar aproximativ 550 de proprietari vor primi actiuni la Fondul "Proprietatea". Un numar de peste 1.900 de notificari au fost respinse.
Bulevard revendicat aproape in intregime
Fostii proprietari sau urmasii lor au depus cele mai multe cereri in municipiul-resedinta de judet, spre disperarea autoritatilor locale, care trebuie sa rezolve cumva situatia in maximum cinci ani. Pe lista intra imobilele sau terenurile unde se afla acum institutii publice, colegii importante, dar mai ales spitale.
Este deja celebru cazul bulevardului C. D. Loga, care a fost revendicat aproape in totalitate, in unele cazuri fiind date sentinte definitive, iar cladirile istorice au ajuns pe mana unor proprietari de etnie rroma.
Pe lista intocmita la Primaria Timisoara se afla, printre altele, Clinica de Oftalmologie, Clinica de Cardiologie "ASCAR", Chimioterapia, Balneofizioterapia, laboratorul si farmacia Spitalului de Ginecologie "Dumitru Popescu", Sectia de Neuropsihiatrie a Spitalului de Copii "Louis Turcanu", dispensarul TBC al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes".
"Incercam sa terminam sediul Spitalului Municipal, dar nici acolo nu vor putea intra