tatăl tânărului, abia îşi găseşte cuvintele. El a spus că şi-a încurajat fiul să plece în misiune pentru a avansa în grad şi pentru a avea o carieră militară. "A vrut să plece, pentru tatăl tânărului, abia îşi găseşte cuvintele. El a spus că şi-a încurajat fiul să plece în misiune pentru a avansa în grad şi pentru a avea o carieră militară. "A vrut să plece, pentru că dorea să devină subofiţer, apoi ofiţer. Avea nevoie de misiuni în străinătate. L-am încurajat pentru că şi eu am fost în mai multe astfel de misiuni. Acum…".
Avansare şi "tristeţe profundă"
Caporalul Hâncu a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent. Înmormântarea va avea loc la sfârşitul săptămânii, la Iaşi.
Preşedintele Traian Băsescu regretă profund pierderea suferită de familia tânărului ucis, joi, în Irak, în urma unui atentat. Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri, la Haga, că este "puternic afectat" de vestea privind moartea soldatului român la Nassyria. şeful Executivului şi-a exprimat speranţa că acest eveniment "nu va modifica contextul general politic şi atitudinea opiniei publice" în legătură cu prezenţa trupelor româneşti în Irak. Ambasadorul SUA în România, Nicholas Taubman, şi-a exprimat ieri "profunda tristeţe" faţă de moartea caporalului Bogdan Hâncu. şi ambasadorul Marii Britanii în România, Quinton Quayle, a transmis un mesaj în care îşi exprimă "sentimentele de consternare şi adâncă tristeţe".
Doi militari români au murit în Irak
Bogdan a fost angajat acum trei ani la UM 1094 Iaşi, iar în anul 2005, a fost detaşat la Compania 265 Poliţie Militară Bucureşti. Compania este alcătuită din 100 de militari şi acţionează în Camp Mittica, lângă localitatea Al Nassyria. Hâncu este al doilea militar român care şi-a pierdut viaţa în Irak, după caporalul Lili Dobre, care s-a sinucis.
Recrutările pentru