Joaca nepotelei de 24 de ani - altfel un responsabil functionar public la Oficiul pentru Spalarea Banilor -, de-a votul prin Senat, a fost disecata, analizata, comentata din tastatura sau din imagine in fel si chip. Evenimentul, socant prin absurdul sau, nu numai ca deterioreaza o data mai mult imaginea legislativului, in ciuda tututor explicatiilor, declaratiilor si masurilor senatorilor.
El dezvaluie modul in care un demnitar, in acest caz Norica Nicolai, isi trateaza mandatul de parlamentar si cum un functionar al statului, respectiv nepoata Anca Hanes, ia in deradere institutia parlamentului.
Ne putem imagina cat de serioasa trebuie sa fie Anca Hanes la propriul sau loc de munca, Oficiul pentru Spalarea Banilor, ale carui atributii tin de lupta anticoruptie, daca-si permite, fie si din amuzament, sa voteze in locul unui senator.
Senatorilor si deputatilor nu trebuie sa le fie reprosate nici scandalul, nici compromisul, ambele tinand de parlamentarism.
Lacomia, dovedita la discutarea si adoptarea propriilor drepturi, ca si absenteismul, votul delegat colegilor si acum unei persoane care nu are nicio calitate oficiala in Senatul Romaniei arata ca nici macar pentru alesii nostri parlamentul nu mai este o institutie importanta a democratiei, ci doar un job din care pot sa-si rezolve mai bine problemele personale sau de grup ori sa-si satisfaca ambitiile de putere.
Intamplarea face ca Norica Nicolai sa fie un simptom al maladiei decredibilizarii parlamentului in ochii parlamentarilor. Senatorul s-a remarcat in primul rand prin cerbicia cu care se opune oricarui proiect sau propunere venite din partea ministrului justitiei, Monica Macovei, si a presedintelui Traian Basescu.
Si nu din principiu, ceea ce ar fi fost laudabil, ci pentru ca se simte mai obligata sa apere de la tribuna parlamentului si pr