cu ce se va întâmpla în viitor nu există. După cum arată situaţia până acum, aleşii par a fi depăşiţi de situaţie. În Călăraşi au fost evacuaţi "pe hârtie" peste 5.000 de oameni. cu ce se va întâmpla în viitor nu există. După cum arată situaţia până acum, aleşii par a fi depăşiţi de situaţie. În Călăraşi au fost evacuaţi "pe hârtie" peste 5.000 de oameni. Dar o vizită în Spanţov, Stancea şi Chiselet arată imaginea unor localităţi mai vii decât oricând. Niciun semn că oamenii ar fugi din calea apelor. Doar îşi adună lucrurile şi apoi se întorc în localitate.
Dunărea, în scădere
Debitul Dunării a scăzut, în ultima săptămână, cu aproape 2.000 de metri cubi pe secundă. De la 15.800 de metri cubi pe secundă, fluviul a ajuns la 13.800 de metri cubi la intrarea în ţară. Totodată, forţa fluviului s-a mai micşorat şi în zonele sensibile din Tulcea şi Galaţi. La Brăila, în port, nivelul Dunării a scăzut cu opt centimetri, în ultimele două zile.
Iliescu, în inspecţie la Ministerul Mediului
Ion Iliescu a mers, joi seara, în vizită la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului pentru a se informa despre situaţia Dunării. Acestuia i-au fost prezentate datele la zi privind debitele şi nivelurile Dunării, dar şi situaţia nivelurilor maxime înregistrate pe fluviu, comparativ cu datele de calcul ale digurilor. Iliescu a privit toate aceste date cu ochii specialistului, pentru că fostul preşedinte a lucrat, în perioada 1979-1984, la Consiliul Naţional al Apelor.