Zonele calamitate de revarsarea Dunarii au devenit neatractive din punct de vedere imobiliar Frica de inundatii indeparteaza clientii de malurile apelor, fie ca este vorba de lacuri, rauri sau Dunare, iar terenurile isi pierd constant din valoare. Vor trece cel putin doi-trei ani pana cand se vor mai realiza tranzactii imobiliare in aceste zone. “Este inundabil?”, asa suna prima intrebare pe care o adreseaza un potential cumparator de teren in aceasta primavara
Zonele calamitate de revarsarea Dunarii au devenit neatractive din punct de vedere imobiliar
Frica de inundatii indeparteaza clientii de malurile apelor, fie ca este vorba de lacuri, rauri sau Dunare, iar terenurile isi pierd constant din valoare. Vor trece cel putin doi-trei ani pana cand se vor mai realiza tranzactii imobiliare in aceste zone.
“Este inundabil?”, asa suna prima intrebare pe care o adreseaza un potential cumparator de teren in aceasta primavara. Intrebarea a inceput sa fie pusa din vara lui 2005, dar in aceasta primavara a devenit omniprezenta, in zonele limitrofe ale Bucurestiului din apropierea lacurilor, in Delta Dunarii si in localitatile aflate in apropierea raurilor sau a Dunarii.
Tragedia romanilor care detin pamant in zonele afectate de inundatii (fie ca este vorba de cele din vara lui 2005, fie ca este vorba de cele din acest an) nu se rezuma doar la faptul ca si-au pierdut casele si gospodariile, ci si la acela ca pamantul lor nu mai are valoare. si chiar daca ar vrea sa se mute in alte localitati sau in zone mai inalte, nu ar avea cui sa vanda singurul bun pe care il mai au: terenul.
“Am vandut acum doua saptamani un teren cu 500 euro hectarul, in apropiere de locul in care acum s-au revarsat apele. Azi nu ar mai cumpara nimeni. si, din pacate,
exa