Eternul subiect Fondul Proprietatea. E o delicatesa pentru presa, pentru ca poate umple oricand o bucata de pagina pentru care ai ramas in pana de idei. In ceea ce ma priveste, pentru ca ma simt ceva mai mult finantist decat ziarist, caut mereu sa vad si o cale pentru iesirea din situatia neclara in care se afla proiectul. Si nu incetez sa ma intreb cum de nu reusesc nici guvernantii, nici despagubitii, sa vada solutiile care trec pe langa ei. “Fondul Proprietatea ar
Eternul subiect Fondul Proprietatea. E o delicatesa pentru presa, pentru ca poate umple oricand o bucata de pagina pentru care ai ramas in pana de idei. In ceea ce ma priveste, pentru ca ma simt ceva mai mult finantist decat ziarist, caut mereu sa vad si o cale pentru iesirea din situatia neclara in care se afla proiectul.
Si nu incetez sa ma intreb cum de nu reusesc nici guvernantii, nici despagubitii, sa vada solutiile care trec pe langa ei.
“Fondul Proprietatea ar trebui sa fie folosit doar pentru a face rost de resursele financiare necesare retrocedarilor.”
Dincolo de toate problemele de suprafata care i-au fost identificate Fondului, mai mult sau mai putin reale, intr-un final, neajunsul cel mai mare este neconcordanta intre problema careia ii raspunde el, retrocedarea, si solutia gasita. Mai exact, retrocedarea se poate desprinde foarte elegant de Fondul Proprietatea, acesta urmand sa fie folosit doar pentru gasirea resurselor financiare necesare.
Ideea pe care o repet obsesiv, de cate ori am ocazia si in fata oricui e interesat sa o auda (din pacate, cei care ar trebui sa fie interesati aud cam greu), este ca statul ar trebui sa faca oferte publice de vanzare pentru actiunile respective. Potrivit estimarilor oficial