Cei care au ales să rămână în Timişoara în minivacanţa de 1 Mai nu s-au plictisit, pentru că au putut participa, sâmbătă şi duminică, la sărbătoarea cartierului Cetate. Chiar şi cei Cei care au ales să rămână în Timişoara în minivacanţa de 1 Mai nu s-au plictisit, pentru că au putut participa, sâmbătă şi duminică, la sărbătoarea cartierului Cetate. Chiar şi cei care au ales să meargă ziua la un grătar la Pădurea Verde au putut veni, două seri la rând, în Parcul Rozelor, la spectacole.
Au sărbătorit cu toţii, de la copii care au avut parte de un concurs de desene, în Piaţa Unirii -, până la bătrâni, care s-au adunat sâmbătă seara în Parcul Rozelor, la spectacolul de muzică şi dansuri populare. Tot sâmbătă, cei care au preferat să se plimbe în Piaţa Victoriei s-au oprit să admire parada costumelor populare ale etniilor care locuiesc în cartierul Cetate. Concertul de orgă din seara aceleiaşi zile a adunat zeci de timişoreni la Domul din Piaţa Unirii. Duminică seara, a fost rândul tinerilor să se adune în Parcul Rozelor, la spectacolul cu dansatorii de la grupul Flores şi cu formaţiile Pragul de Sus şi Blue Station. Un foc de artificii a marcat în aceeaşi seară finalul sărbătorii. Expoziţia de fotografii ale clădirilor de odinioară din Cetate rămâne deschisă la Galeria Pro Armia din Piaţa Libertăţii.
Cea mai frumoasă curte interioară
Concursul "Cea mai frumoasă curte interioară", desfăşurat tot în cadrul Zilelor Cetăţii, nu a avut prea mult succes. Nu s-au înscris decât patru concurenţi, dintre care unul a fost eliminat, pentru că era vorba de o curte privată. Juriul a desemnat câştigătoarea încă de săptămâna trecută. Criteriile pe baza cărora a fost aleasă cea mai frumoasă curte interioară din Cetate sunt profesioniste: varietatea speciilor şi valoarea ornamentală, concepţia spaţial-peisagistică, originalitatea mobilierului şi a materialelo