Din fericire, mai sunt sectoare in Romania care cresc vazand cu ochii. Din nefericire, printre primele intre “domeniile” cu o evolutie fulminanta se afla falimentele, care, intr-un singur an, au crescut cu 61%, dupa cum arata un studiu realizat de Coface Intercredit Romania. “Premiante”: comertul cu ridicata si cel cu amanuntul, agricultura si industria textila. In 2004, 1.969 de firme dispareau de pe piata. In 2005, trasul obloanelor a devenit sport national
Din fericire, mai sunt sectoare in Romania care cresc vazand cu ochii. Din nefericire, printre primele intre “domeniile” cu o evolutie fulminanta se afla falimentele, care, intr-un singur an, au crescut cu 61%, dupa cum arata un studiu realizat de Coface Intercredit Romania. “Premiante”: comertul cu ridicata si cel cu amanuntul, agricultura si industria textila.
In 2004, 1.969 de firme dispareau de pe piata. In 2005, trasul obloanelor a devenit sport national, si asta pentru ca 3.171 de firme au intrat in faliment, ceea ce inseamna, comparativ cu 2004, ca “sectorul” falimentelor s-a majorat cu peste 60%. “Cresterea cu 61% a numarului de falimente este, in primul rand, rezultatul simplificarii legislatiei privind falimentul. S-au imbunatatit conditiile de care dispune creditorul atunci cand vrea sa ceara falimentul debitorului sau, dar si cele referitoare la practica recuperarii debitelor”, explica Cristian Ionescu, directorul general pe Romania a Coface Intercredit. Mai mult, Cristian Ionescu estimeaza ca numarul falimentelor va creste si in urmatorii ani. “Debitorii care reuseau pana acum sa “scape” din cauza lipsei unei legislatii clare, vor avea tot mai putine cai de a nu-si achita obligatiile de plata catre parteneri si a nu fi declarati insolventi”, mai spune directorul general al Coface Intercredit.
Asa cum spuneam