Romania are toate atuurile unei destinatii de succes pentru outsourcingul diverselor activitati. Stam prost la infrastructura, dar forta de munca si costurile scazute nu pot fi trecute usor cu vederea, conform unui studiu efectuat de neoIT. Competitivitatea costurilor de infiintare a unei afaceri, a costurilor operationale, dar si un mediu de afaceri propice dezvoltarii antreprenorilor. Acestea sunt doar cateva dintre avantajele care au dus Romania pe locul doi in sud-estul E
Romania are toate atuurile unei destinatii de succes pentru outsourcingul diverselor activitati. Stam prost la infrastructura, dar forta de munca si costurile scazute nu pot fi trecute usor cu vederea, conform unui studiu efectuat de neoIT.
Competitivitatea costurilor de infiintare a unei afaceri, a costurilor operationale, dar si un mediu de afaceri propice dezvoltarii antreprenorilor. Acestea sunt doar cateva dintre avantajele care au dus Romania pe locul doi in sud-estul Europei din punctul de vedere al avantajelor pe care le are pentru a deveni o destinatie offshore in IT.
Studiul a fost realizat in Romania, Bulgaria, Slovenia si Croatia, rezultatele fiind comparate cu situatia Irlandei, considerata cea mai matura destinatie de outsourcing din Europa. Factorii considerati relevanti pentru indicarea nivelului la care se afla fiecare tara au fost: beneficiile financiare, maturitatea mediului de afaceri, forta de munca, infrastructura si catalizatorul, fiecare fiind, la randul sau, cuantificat in functie de cateva criterii.
“Avantajul costurilor ramane unul dintre criteriile cheie pentru externalizarea proceselor de IT si business offshore”, precizeaza studiul. “Cel mai adesea, avantajul costurilor unei destinatii are doua elemente fundamentale: costul initierii unei aface