Bugetul de venituri şi cheltuieli şi planul de investiţii pe anul al societăţii Rulmentul SA în curs nu a fost aprobat de către acţionari. AVAS a respins aceste puncte de pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor după ce a primit din partea asociaţilor minoritari o propunere de divizare a companiei.
Compania braşoveană a înregistrat anul trecut pierderi de 39,4 milioane RON (aproximativ 10,9 milioane euro), de 22 de ori mai mari decât în anul anterior. Cifra de afaceri a societăţii Rulmentul în 2005 a fost de 127,4 milioane RON (35 milioane de euro).
Acţionarii minoritari ai Rulmentul SA au propus AVAS o divizare asimetrică în trei societăţi. Prima societate ar urma să grupeze producţia şi fabrica de rulmenţi, dar şi datoriile şi penalităţile faţă de AVAS, care va putea transforma aceste obligaţii în acţiuni. Prin această operaţiune, AVAS ar putea controla 90% din societatea nou-formată, simplificând, totodată, demersurile de privatizare a societăţii. A doua societate va prelua activitatea auxiliară a companiei şi câteva hale care pot fi închiriate, iar cea de-a treia va prelua terenurile aflate în proprietatea Rulmentul SA, dar neutilizate de către aceasta.
Prin această propunere se urmăreşte eficientizarea activităţii Rulmentul SA, rezolvarea problemei sociale şi accelerarea privatizării. Acţionarii minoritari aşteaptă să poarte discuţii cu reprezentanţii AVAS despre proiectul propus. Bugetul de venituri şi cheltuieli şi planul de investiţii pe anul al societăţii Rulmentul SA în curs nu a fost aprobat de către acţionari. AVAS a respins aceste puncte de pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor după ce a primit din partea asociaţilor minoritari o propunere de divizare a companiei.
Compania braşoveană a înregistrat anul trecut pierderi de 39,4 milioane RON (aproximativ 10,9 milioane euro), de 22 de ori mai mari decât în