Speculaţiile cu terenuri pierd teren în marile oraşe. Tunurile imobiliare s-au dat în urmă cu câţiva ani, când s-au scos bani buni din revânzarea terenurilor. Cei care fac acum afaceri Speculaţiile cu terenuri pierd teren în marile oraşe. Tunurile imobiliare s-au dat în urmă cu câţiva ani, când s-au scos bani buni din revânzarea terenurilor. Cei care fac acum afaceri imobiliare spun că majoritatea tranzacţiilor cu terenuri au ca scop dezvoltarea de proiecte imobiliare. Aşa se întâmplă în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.
Peste 70% din tranzacţiile cu terenuri din Bucureşti au ca scop dezvoltarea de proiecte imobiliare. "Asta după ce, în urmă cu doi ani, circa 80-85% din operaţiunile de cumpărare erau de tip speculativ", a declarat Alexandru Niţescu, directorul Departamentului Terenuri şi Investiţii din cadrul companiei Regatta. Într-adevăr, investitorii au început tot mai mult să se reorienteze către construirea de spaţii comerciale şi rezidenţiale, mai ales în zonele ultracentrale din Capitală. Nu în ultimul rând, interesante pentru investiţii imobiliare au devenit şi cartierele periferice.
La Timişoara, terenurile au "promisiune de utilităţi" "Tranzacţiile speculative cu terenuri în Banat au ajuns să nu mai deţină ponderea majoritară, coborând până la 30-40% din totalul achiziţiilor de suprafeţe de pământ", ne-a declarat Anca Vlad, directorul companiei timişorene Imo Serv Grup. Terenul se revinde "cu promisiunea de utilităţi", pentru construirea de locuinţe, explică specialistul. Aşa se întâmplă în zona de nord a Timişoarei, unde urmează să se construiască un cartier de locuinţe. Terenul costă 15 euro/mp, la care se mai adaugă suma de 2.000 euro/parcelă, pentru racordarea la utilităţi.
Centura Constanţei, bună pentru speculaţii "Terenurile bune pentru speculaţii s-au epuizat în Constanţa", explică Ioan Ududec, preşedintele filialei jude