2004, au aflat, cu stupefacţie, că investitorul italian are dreptul să lase moştenire cetatea urmaşilor săi, deşi a concesionat-o doar pe 50 de ani!"Drepturile dobândite de asociatul 2004, au aflat, cu stupefacţie, că investitorul italian are dreptul să lase moştenire cetatea urmaşilor săi, deşi a concesionat-o doar pe 50 de ani!
"Drepturile dobândite de asociatul administrator (Drera - n.r.) prin prezentul contract de asociere vor fi transmise moştenitorilor acestuia în condiţiile stabilite prin voinţa părţilor", se arată în contractul încheiat între Primăria Râşnov şi firma italianului Alberto Drera, "Drumuri Publicitare" SA Bucureşti. Mai mult, după ce au făcut unele verificări, aleşii râşnovenilor au aflat că firma italianului nu exista la data semnării contractului, lucru confirmat de Registrul Comerţului din Capitală. În apărarea sa, italianul spune că de vină sunt autorităţile, care nu au respectat contractul, respectiv nu au făcut investiţiile prevăzute. Mai mult, el se laudă că a transformat Cetatea dintr-o ruină într-un punct cu mare căutare turistică.
Construcţii fără autorizaţie
În timp ce se desfăşoară tot acest "război", investitorul italian a început o serie de construcţii în situl istoric fără să aibă vreo autorizaţie din partea primăriei. Pentru a stopa lucrările, preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat că va depune plângere penală împotriva lui Drera, dar şi a fostului primar George Soiu şi a consilierilor locali, care au aprobat contractul cu Drera.
"Cetatea are un potenţial economic evaluat de noi la 3 milioane de euro anual, bani care ar trebui să revină localităţii. Or, din această asociere, Râşnovul nu a primit nimic. Mai mult, am descoperit şi un fals, prin care Consiliul Judeţean şi-ar fi dat acordul, cu ştampila acestei instituţii (!! - n.r.), de care eu nu am habar şi nu se ştie cine a semnat-