Lasagna Ingrediente - 450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita; - 1 pachet foi de lasagna; - 500 ml bulion sau sos de rosii; - 500 ml lapte; - 500 g mozzarela; - 5 linguri rase de faina; - 1 cub de unt (25 g); - 2 catei de usturoi; - 250 ml supa pui; - sare, piper, rozmarin, nucsoara; - 3 linguri vin alb. Mod de preparare Carnea poate fi de porc, combinata, sau numai de vita. Se caleste cu doua -trei linguri de ulei, sare si piper. Când a inceput sa se faca, dupa aproximativ sapte minute, la foc mediu, se pune usturoiul pisat si supa si se mai lasa 10-15 minute sa scada. Daca nu aveti supa de pui faceti dintr-un cub de supa si apa fierbinte. Dupa ce a scazut, se adauga bulionul (se poate pune si sos, si vin). Se mai lasa doua minute dupa ce da in clocot. Sosul se face dintr-un cub de unt, lapte, faina, un vârf de cutit de rozmarin si un vârf de cutit de nucsoara. Se amesteca faina cu putin lapte, apoi se subtiaza cu restul de lapte, untul si condimentele. Se pune la foc mediu si se amesteca mereu sa nu se prinda. Dupa ce a inceput sa clocoteasca, se mai fierbe cinci minute ca sa se ingroase mai mult. Compozitia se imparte in trei. Se da mozzarela pe razatoarea mare si se imparte si aceasta in trei. Se ia o tava care se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânza, strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânza, foi, sos alb, brânza. Se pune apa sau supa pâna la nivelul ultimei foi puse. Cu grasimea pe care o va lasa brânza are in ce sa fiarba. Aveti grija sa nu umpleti tava pâna sus pentru ca se umfla. Se da la cuptor la foc mediu, aproximativ 45 de minute. Se verifica daca intra furculita in foaie usor. Pofta buna! Lasagna Ingrediente - 450 g carne tocata de porc si vita sau numai de vita; - 1 pachet foi de lasagna; - 500 ml bulion sau sos de rosii; - 500 ml lapte; - 500 g mozzarela; - 5 linguri rase de faina; - 1 cub de unt (2