cu un psiholog. Unul dintre ei este Dorinel Munteanu, care a jucat aproape un deceniu în Bundesliga. "Pe vremea în care eram la FC Koln, iar echipa se lupta să scape de retrogradare, a fost adus un cu un psiholog. Unul dintre ei este Dorinel Munteanu, care a jucat aproape un deceniu în Bundesliga. "Pe vremea în care eram la FC Koln, iar echipa se lupta să scape de retrogradare, a fost adus un psiholog. Eram cu moralul la pământ, pierdeam meci după meci. Timp de trei săptămâni a participat la antrenamente, la jocuri, am avut discuţii individuale sau de grup şi, până la urmă, ne-a ajutat să ne salvăm", ne-a declarat recordmenul selecţiilor în echipa naţională.
Dorinel spune că rezultatele nu se văd imediat. În timpul discuţiilor sunt abordate nu doar probleme legate de echipă, ci şi din viaţa personală a fiecăruia, totul bazându-se pe încredere şi pe sinceritate. "Spui totul, ca la spovedanie. Dacă încerci să minţi, imediat îşi dă seama", explică fotbalistul.
Munteanu recunoaşte că a consultat un psiholog şi când a venit la Steaua. Nu se temea că nu va fi bine primit, dar a simţit nevoia unui ajutor pentru a se readapta mai uşor la viaţa din România, după mai mulţi ani petrecuţi în străinătate. "Nu este nicio ruşine în asta. Mai mult, mă gândesc serios ca şi la CFR Cluj să apelez la sprijinul unui specialist. Avem gânduri mari pentru la anul, vrem să mergem în cupele europene, şi pentru asta va trebui să ne batem cu granzii din Bucureşti. Rolul acestuia este foarte important. El intervine în momentele de criză, îi poate ajuta pe cei nou-veniţi să se integreze mai repede în colectiv. Totuşi, cred că şi antrenorul trebuie să fie un foarte bun psiholog", conchide Dorinel Munteanu.