Film cu Tom Cruise, tehnologie de James Bond, „baiat rau” de Oscar.
Este numai vina mea daca nu va place filmul asta”, spune J.J. Abrams, regizorul debutant al celui de-al treilea film din franciza „Misiune Imposibila”. „Cineva mi-a spus chiar la inceput ca va fi un dezastru: vedeta (Tom Cruise - n.r.) produce filmul, esti terminat”, povesteste Abrams.
Un gest care lamureste inca de la inceput problema de imagine: un regizor debutant pe marile ecrane, dar creatorul unor seriale TV ca „Alias” (cate doua Premii Emmy in 2004 si 2005) si „Lost” (cinci Premii Emmy in 2005); un actor celebru aflat la prima experienta ca producator. La toate acestea se adauga brandul „Misiune Imposibila” si charisma starului, Tom Cruise, proaspat tatic, care-si are publicul sau indiferent de film.
Si nu ar trebui neglijata nici atractia „baiatului rau”, jucat de castigatorul Oscarului 2006 pentru cel mai bun actor, Philip Seymour Hoffman.
Rezultatul a fost intampinat insa cu o neasteptata critica favorabila. In „traditia” inaugurata anul trecut de cel mai recent film din seria dedicata omului-liliac, „Batman: Inceputuri”, criticii americani de film anunta „Misiune Imposibila 3” drept cel mai bun film din serie. Si dau vina tot pe Abrams.
Bani multi, efecte pe masura
Cu un buget de peste 180.000.000 de dolari, un record pentru o pelicula regizata de un debutant, dupa cum spune Travers, filmul n-are rival in tehnologia folosita pentru scenele de actiune.
Agentul secret Ethan Hunt (Tom Cruise) e mai „saltaret” si mai spion ca niciodata: sare de pe un zgarie-nori pe altul, sau de pe un pod explodat, se alearga cu masinile prin trafic sau cu salupele prin Roma, face schimb de fete cu dusmanul Owen Davian (Philip Seymour Hoffman).
Are niste „ustensile” atat de hi-tech incat il face pe James Bond sa dea fu