In cazul fetei de 14 ani care a nascut o fetita, prejudecatile "stalpilor" satului in care traieste i-au adancit trauma. Anul trecut, aproape 20.000 de copii au fost nascuti de mame minore.
Intr-un sat romanesc, o eleva de clasa a VIII-a a nascut o fetita, iar cazul risca sa arunce in aer linistea unei comunitati minuscule din Oltenia. O poveste in care trauma adolescentei devenite mama este amplificata de prejudecatile catorva dascali, convingerile preotului paroh si variantele tesute pe la porti de localnicii care "dezbat".
Vecinii, Scoala si Biserica
Inca din ziua in care a nascut-o pe Maria, "fapta" Aureliei S. a devenit subiectul central al discutiilor printre satenii din Corobai, unde vorba circula in voie, din poarta in poarta. Un lucru obisnuit, in spatiul restrans al unui sat romanesc, in care fiecare se cunoaste cu fiecare si unde "opinia publica" functioneaza ca unsa, dupa reguli transmise din generatie in generatie. Iar oamenii stiu bine cum sa stoarca povestea de detaliile cele mai picante.
Dincolo de folclorul in jurul cazului mamicii de 14 ani ramane insa lupta acesteia cu prejudecatile celor doua autoritati morale care dau tonul vietii publice in orice sat din Romania, Scoala si Biserica. De la prima, "palma" a venit sub forma mediei scazute la purtare si ipotezelor exmatricularii sau transferarii Aureliei departe de colege, de teama ca stigmatul sau le-ar putea influenta. La randul ei, Biserica reactioneaza prin vocea preotului satesc, parintele Gosa. Acesta isi doreste "ingroparea" cazului si recunoaste ca jena il impiedica sa deschida subiectul in prezenta fetei.
Directoarea: "Nu suntem lasati sa uitam"
Primul semn ca intamplarea de la Corobai ia o amploare peste putinta de "lupta" a celor de acolo transpare din oful exprimat de directoarea scolii, Marcela Catalina. "Ma simt