Din cauza numeroaselor nemultumiri aparute in randul taximetristilor, presedintele Camerei Taximetristilor din Salaj, Nicolae Domuta, s-a intalnit vineri cu sefii de firme de taxi din municipiu, intalnire in urma careia au cazut de acord ca in Zalau ar fi nevoie de circa 200 de taximetristi si nu de 277, cati sunt in prezent.
In acest sens, Domuta a apreciat ca raportat la numarul de locuitori, cat si la numarul de locuri in statiile de taxi, ar trebui facuta o „selectie naturala" in randul taximetristilor, in sensul ca o parte dintre acestia sa renunte la autorizatia de functionare si „bulina” eliberate de Primaria Zalau.
Tot vineri s-a stabilit ca reprezentantii Camerei Taximetristilor sa incheie un protocol de colaborare cu RAR Salaj pentru a stabili o zi din luna in care taximetristii sa-si poata face verificarea tehnica auto si sa inainteze Primariei Zalau o adresa prin care sa solicite un tabel nominal cu autorizatiile de taxi eliberate pana in prezent.
Legat de analizele medicale pe care taximetristii sunt nevoiti sa si le faca in continuare la clinicile agreate de Ministerul Transporturilor, presedintele Camerei Nationale a Taximetristilor din Bucuresti, care a intervenit telefonic la intalnirea de vineri, a apreciat ca „Ministerul Transporturilor incaseaza 50 de miliarde de lei anual de pe urma taximetristilor si ca probabil nu poate
renunta la acesti bani". Nicolae Domuta a mai afirmat ca in data de 10 iunie se va intalni Comisia de Dialog Social, iar daca revendicarile taximetristilor nu vor fi rezolvate, se va iesi in strada. Din cauza numeroaselor nemultumiri aparute in randul taximetristilor, presedintele Camerei Taximetristilor din Salaj, Nicolae Domuta, s-a intalnit vineri cu sefii de firme de taxi din municipiu, intalnire in urma careia au cazut de acord ca in Zalau ar fi nevoie de circa 200 de taximetristi