Afacerea panourilor solare in valoare de un miliard de lei, achizitionate din bani publici, de catre Spitalul de Psihiatrie Braila, capata noi aspecte. Astfel, intr-o incercare de a clarifica modul in care Spitalul de Psihiatrie a ajuns sa detina 22 de panouri solare, menite sa ridice temperatura apei, de la o firma din Bucuresti, fara licitatie, reporterii nostri au aflat ca achizitia s-a efectuat prin cerere de oferta, la care initial au participat 5 firme, din care s-a calificat una singura - SC "Alfa 20 Exim" SRL Bucuresti. Ulterior, s-a repetat procedura, de aceasta data raspunzind cererii de oferte numai trei din cele cinci firme. Conform faxului trimis de catre directorul Spitalului, Traian Popa, primarului Cibu, in care se preciza numele acestor firme, din cele trei finaliste - SC "Adcorom" SRL Galati, SC "Pifati" SA Bucuresti si SC "Alfa 20 Exim" SRL Bucuresti, a fost selectata ultima. Amintim ca publicatia "Academia Catavencu" denunta in numarul din aceasta saptamina ca, un fost ministru al Industriei Constructoare de Masini, un anume Moraru, care a fost si director la "Progresul" inaintea lui Constantin Cibu, ar fi vindut fara licitatie, prin firma bucuresteana la care lucreaza acum, "Alfa 20 Exim", fix 22 de panouri solare Spitalului de Psihiatrie Braila, iar Primaria s-ar fi grabit sa achite bunurile respective, cu un miliard de lei, din bani publici.
"Am participat anul trecut la o licitatie la Spitalul de Psihiatrie Braila, dar pentru niste cazane cu apa, nu pentru panouri"
Cu toate acestea insa, conducerea uneia dintre firmele nominalizate de catre directorul Spitalului, si anume SC "Pifati" SA Bucuresti, nu isi aminteste sa fi participat la Braila cu nici o oferta privind panourile solare. Mai mult, aceeasi conducere ne-a declarat ca singura licitatie la care a participat la Braila, la Spitalul de Psihia