Andrei s-a nascut in urma cu doua luni de zile. Mama sa a reusit sa-l tina in brate pentru prima oara abia acum cateva zile, intr-o clinica din Germania, unde a si primit vestea cea mare: Andrei va fi operat. Interventia se va face sub forma unei conferinte, premiera in Europa.
In tara, trupul sau firav, de doar 2 kg jumatate a suportat 4 operatii. Nici una reusita. Diagnosticul pus la nastere - atrezie de esofag si fistula esofago-traheala (lipsa a unei bucati de aproximativ trei cm de esofag si o gaura prin care traheea comunica cu esofagul) - a fost pentru medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti o adevarata provocare.
5 STOPURI CARDIACE. La 11 martie, la ultima operatie, doctorii romani i-au facut esofago-gastrotomie (partea superioara a esofagului a fost scoasa la nivelul pie-lii, prin gat, copilului i s-a facut o gaurica prin care sa scoata secretiile si i s-a implantat un tub in stomac prin care sa se hraneasca). Dupa fiecare interventie chirurgicala, in cavitatea toracica a baiatului s-au format pungi de lichid care i-au comprimat plamanii, iar membrana (mediastin), care separa plamanii de celelalte organe (inima, trahee, esofag etc) din cavitatea toracica, s-a infectat. Mai mult, organismul copilului a inceput sa fie slabit si de o bronho-pneumonie foarte severa. Pulsul incepuse sa-i scada si, intr-o singura luna, a suferit 5 stopuri cardiace. "In urma numeroaselor crize pe care le-a avut, este posibil sa-i fie afectat si creierul, insa aceasta investigatie nu a putut fi facuta din lipsa aparaturii necesare", spune plangand, mama copilului, Doina Fagurel. Rezultatele interventiilor i-au facut pe medici sa dea un verdict necrutator pentru cei doi parinti care nu apucasera sa vada nici macar zambetul baiatului lor, conectat prin fire incolacite la ventilatie artificiala: "Copilul este extenuat, el se incadreaza in cei 50% din astfe