declaraţii la instituţia pe care o conduce. Din scripte, situaţia arată atât de bine, încât ajungi să te întrebi dacă mai există corupţie în România. O armată de foşti sau actuali declaraţii la instituţia pe care o conduce. Din scripte, situaţia arată atât de bine, încât ajungi să te întrebi dacă mai există corupţie în România. O armată de foşti sau actuali miniştri şi secretari de stat, o haită de politicieni şi încă o duzină de afacerişti din top 300, toţi au fost, pe rând, enumeraţi de omul care are sarcina să ţină corupţia în lesă. La final, discursul lui Morar s-a lăsat cu promisiunea că dosarele acestor personaje vor fi predate la cheie instanţei, pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.
Situaţia din teren vine să contrazică toată statistica expusă la conferinţa de presă a DNA. De luni de zile, pentru mulţi dintre cei cercetaţi, vizitele la Parchetul Anticorupţie au ajuns precum ieşirile la iarbă verde. Vin cu avocaţii după ei, semnează câte o declaraţie şi ies de acolo cu zâmbetul pe buze. Dacă nu ar fi presa, care să-i bombardeze cu întrebări la plecare, periplul ar fi chiar monoton. La această lejeritate cu care se vine la Parchet a contribuit şi numărul mic de cazuri finalizate până acum. Personajele a căror cercetare s-a încheiat şi au fost trimise în instanţă se numără pe degete. Nici măcar de celebrul Fănel Păvălache, locotenentul lui Micky şpagă, nu s-a mai auzit mare lucru. Am aflat de el abia zilele trecute, când fostul ministru şerban Mihăilescu a fost chemat la Parchet să dea explicaţii pentru 11 puşti de vânătoare pe care Fănel i le-ar fi făcut cadou.
Într-o ţară în care acumularea de capital s-a făcut cu valizele, prin devalizări de bănci şi tunuri date pe spatele fostelor întreprinderi de stat, deschiderea de dosare pentru şpăgi precum o duzină de puşti sau un microbuz de termopane este hilară. Dublate de apatia cu care procuro