Aspirina poate agrava gastrita sau ulcerul? Adevarat. In doze mari, aspirina are numeroase reactii adverse: iritarea tubului digestiv, agravarea ulcerului sau gastritei, sangerari intestinale cu risc de anemie, leziuni hepatice si coma. De aceea, aspirina este contraindicata copiilor mai mici de 4-5 ani. In acest moment, aspirina este indicata rar impotriva febrei. Ea este inclusa mai ales in tratamentul bolilor reumatismale inflamatorii.
Sanatatea dintilor se mosteneste? Adevarat. Dintii sanatosi si puternici sunt mosteniti de la parinti. Important este insa cum avem grija de aceasta mostenire. Regimul alimentar nesanatos, tratamentele necorespunzatoare, igiena deficitara a cavitatii bucale sunt factori care determina aparitia afectiunilor stomatologice.
Pentru a scapa de obezitate este suficienta doar o dieta severa? Fals. Obezitatea este o afectiune serioasa, care poate fi determinata, printre altele, de tulburari hormonale. Numai medicul este cel care stabileste tratamentul si dieta ulterioara diagnosticului de obezitate. In nici un caz o dieta severa nu poate rezolva tulburarile hormonale.
Aurul nu provoaca niciodata alergii? Fals. Poate ca bijuteriile din aur nu provoaca alergii. Cu totul altfel stau lucrurile in cazul implanturilor dentare din aur. La persoanele sensibile, implanturile din aur pot determina inflamatii puternice. Astfel, uneori, chiar si un aliaj mai ieftin poate fi mai bun decat aurul. (Georgeta Licsandru) Aspirina poate agrava gastrita sau ulcerul? Adevarat. In doze mari, aspirina are numeroase reactii adverse: iritarea tubului digestiv, agravarea ulcerului sau gastritei, sangerari intestinale cu risc de anemie, leziuni hepatice si coma. De aceea, aspirina este contraindicata copiilor mai mici de 4-5 ani. In acest moment, aspirina este indicata rar impotriva febrei. Ea este inclusa mai ales in tratamentul bolilor reumatismal