Micul dejun
Cine mananca dimineata in mod constant fulgi de porumb, de ovaz, cereale sau musli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, strabate mai lesne distanta pana la pranz. Fibrele continute in cereale potolesc mai bine senzatia dureroasa de foame, decat o felie de paine cu marmelada sau cascaval. (Studii efectuate la Centrul de medicina din Minneapolis.)
Gustari intre mese
Portocalele si merele contin niste substante care pastreaza mai multa vreme apa in stomac, dand un sentiment de satietate. Un efect secundar pozitiv: faptul ca trebuie sa cojiti portocala si s-o desfaceti in felii va obliga sa mancati mai incet. La fel ca indelungata mestecare a marului.
Masa de pranz
Un studiu efectuat la Universitatea din Pennsylvania (americanii studiaza temeinic lupta cu kilogramele) a demonstrat ca cei care mananca la pranz o supa de zarzavaturi se satura mai usor. Motivul: stomacul se umple, supa potoleste senzatia puternica de foame.
Un fel de mancare ideal este pestele. El ne satura de trei ori mai mult decat o friptura, cu toate ca este mai sarac in calorii.
Evitati speciile grase de pesti: ton, heringi. Ca garnitura, preferati totdeauna cartofii, au o valoare dubla de saturare in comparatie cu o portie egala de orez.
Cina
Painea integrala sau painea prajita tine de foame de trei ori mai mult decat painea alba. Ideale sunt garniturile de salata verde, rosii, insotite de o felie de branza slaba sau carne fripta. Va veti culca cu stomacul impacat. Micul dejun
Cine mananca dimineata in mod constant fulgi de porumb, de ovaz, cereale sau musli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, strabate mai lesne distanta pana la pranz. Fibrele continute in cereale potolesc mai bine senzatia dureroasa de foame, decat o felie de paine cu marmelada sau cascaval. (Studii efectuate la Centrul