Anul 2006 nu mai inseamna brokeri care fug cu banii clientilor, fonduri de investitii fara depozitar sau alte asemenea minunatii. De curand, am avut din nou ocazia sa observam cat de putin inteleg romanii piata de capital si cat de tentati sunt sa o trateze ca pe ceva necurat, special creat pentru a le fura banii din buzunare. Intre stiri despre mici, bere si inundatii, l-am auzit pe Andrei Gheorghe, devenit, dupa politica, expert si in piata de capital, explicandu-ne
Anul 2006 nu mai inseamna brokeri care fug cu banii clientilor, fonduri de investitii fara depozitar sau alte asemenea minunatii.
De curand, am avut din nou ocazia sa observam cat de putin inteleg romanii piata de capital si cat de tentati sunt sa o trateze ca pe ceva necurat, special creat pentru a le fura banii din buzunare.
Intre stiri despre mici, bere si inundatii, l-am auzit pe Andrei Gheorghe, devenit, dupa politica, expert si in piata de capital, explicandu-ne cum se imbogatesc unii la Bursa, afland informatii privilegiate despre emitenti si exploatandu-le mai apoi. In plus, ni se promitea solemn ca nu se va mai intampla asa, pentru ca noul instrument de presa caruia ii facea reclama ne va oferi si noua acele informatii.
Trecem peste faptul ca transmiterea de informatii privilegiate se pedepseste, indiferent cum te cheama si cat de nobile iti sunt scopurile. Putem trece chiar si peste situatia ciudata ca unul dintre angajatii “parintelui FNI” sa emita teorii legate de fraude pe piata de capital si de oameni care se imbogatesc in mod necinstit pe aceasta piata.
Sunt, insa, imposibil de trecut cu vederea lejeritatea cu care este tratat subiectul si atitudinea refractara in fata unui s