(Foto: )
Conform hotararilor publice votate si adoptate de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, rezulta ca „Legea Flutur", nr. 247/ 2005, privind reforma in domeniul proprietatii, este flagrant incalcata de Primaria Capitalei. Daca este sa ne referim doar la art.
50 al acestui act normativ de o importanta covarsitoare la nivel national, trebuie spus ca acesta prevede in mod expres ca „Orice forma de instrainare - intre care regasim si concesionarea terenurilor - este strict interzisa". Interdictia cu pricina a intrat in vigoare, asa dupa cum era si normal, odata cu publicarea Legii in Monitorul Oficial, adica in iulie 2005.
De la acea data insa, atat Consiliul Municipal al Capitalei, cat si celelalte consilii din tara, au emis hotarari privind concesionarea unor suprafete de teren care, conform actelor, sunt proprietati particulare. In apararea lor, unii consilieri ai Capitalei sustin sus si tare ca aceste concesionari nu fac obiectul reconstituirii dreptului de proprietate, asa cum il stipuleaza Legea Flutur.
Pana si viceprimarul general al Bucurestilor, Ludovic Orban, spune ca orice suprafata sau cladire concesionata dupa intrarea in vigoare a Legii 247/2005 au fost trecute prin biroul Registrului de notificari si cereri pentru retrocedare.
Pe de alta parte insa, lucratori ai Primariei, e adevarat, de la niveluri ceva mai mici, au recunoscut ca, din totalitatea cererilor depuse, nu au fost verificate decat cel mult 20%.
Acum ceva timp, insusi prefectul Municipiului Bucuresti, Mioara Mantale, spunea ca s-au facut concesionari la limita legii! Insa tot ea a sustinut ca nu vor exista probleme, deoarece adevaratii proprietari vor ajunge la o intelegere cu beneficiarii concesionarilor pentru ca nu au incotro!