In zona aceea a junglei trebuie sa ajunga si gastronomia. Sunt convins ca in oricare parte a lumii am putea face arta culinara. O sa fie un pic greu pentru ca oamenii nu sunt obisnuiti. Daca ne gandim la Uganda, in principiu, avem in minte o tara saraca, unde nu este loc pentru gastronomia rafinata. De curand, a trebuit sa merg acolo, pentru ca s-a deschis al doilea restaurant al companiei noastre. Cand au auzit prietenii ca ma duc acolo, m-au intrebat ce caut acolo, ce se mananca in Uganda, serpi, crocodili⦠Si ei, si eu am avut o surpriza foarte mare. In primul rand, oamenii sunt deosebiti, sunt muncitori. Nu pot spune ca sunt profesionisti, dar au o foarte mare capacitate de a invata ce inseamna arta culinara. Noi am dus acolo preparate noi, am facut un restaurant de 75 de locuri in mijlocul orasului Kampala, capitala Ugandei. Este foarte multa verdeata in jurul lui, tot timpul anului. Pe strada te simti ca si cum te-ai plimba pe aleile unui palat.
Restaurantul este cu specific international, cu un bucatar profesionist. Eu nu am dus acolo decat meniul. La inceput, lumea de acolo a fost un pic speriata. Eu m-am gandit de aici doi sefi de sala si doi de party pentru a putea deschide restaurantul si pentru a-i invata pe oameni. In septembrie, o sa facem acolo adevarata arta culinara. In zona aceea a junglei trebuie sa ajunga si gastronomia. Sunt convins ca in oricare parte a lumii am fi, am putea sa facem arta culinara. O sa fie un pic greu la inceput, pentru ca oamenii nu sunt obisnuiti. In Uganda se mananca foarte multa mancare gatita sau la cuptor. Multa mancare traditionala. Nu sunt obisnuiti cu preparatele mai colorate, mai rafinate.
Acum, la inceput, este greu, dar eu simt asta ca pe o provocare. Inainte de a hotari sa deschidem restaurantul acolo, am facut anumite cercetari de piata, pentru a afla ce fel de localuri sunt acolo. Am constatat