Sapte universitati de stat din Cluj si Timisoara nu au afisat declaratiile de avere actualizate.
Profesorii universitari din Cluj si Timisoara nu se inghesuiesc sa isi afiseze pe internet castigurile pe care le-au avut in ultimul an. Din sase universitati de stat care exista la Cluj, doar doua au afisat pe site-uri declaratiile actualizate de avere. Situatia este asemanatoare la Timisoara, unde, din patru universitati de stat, doar una a dat publicitatii veniturile cadrelor didactice.
La varf merge bine
La Cluj, doar Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB) si Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" (UMF) au afisat pe site la timp, potrivit obligatiilor legii, declaratiile actualizate de avere.
Rectorul UMF, Marius Bojita, are un venit anual incasat de 110.298 RON (1,1 miliarde de lei vechi), adica circa 91 de milioane de lei vechi lunar. Sub acest nivel, decanul de la Stomatologie, Alin Serban, are un salariu anual de 38.100 RON (381 de milioane de lei vechi), respectiv un castig lunar de circa 31 de milioane de lei vechi.
La UBB, presedintele Consiliului Academic, fostul ministru al educatiei, Andrei Marga, are un venit anual incasat de 108.129 RON (circa 1 miliard de lei vechi), ceea ce ar insemna un salariu lunar de circa 90 de milioane de lei vechi. Rectorul UBB, Nicolae Bocsan, are un venit anual incasat de 122.869 RON (1,2 miliarde de lei vechi), adica circa 100 de milioane de lei vechi lunar. Seful liniei romane de studii, Serban Agachi, obtine din salarii 53.360 RON (533 de milioane de lei vechi), respectiv circa 44 de milioane de lei vechi pe luna.
Salarii proportionale gradului
Lasand la o parte sporurile, primele, premiile si indemnizatiile pentru functiile de conducere, salariile de incadrare ale cadrelor didactice de la Universitatea "Babes-Bolyai" variaza intre un minim de 716 RON (7,1 milioane