a Grădinilor Zoologice a impus un set de cerinţe extrem de severe cu privire la "spaţiul de cazare" destinat vieţuitoarelor din captivitate, practic imposibil de respectat în parcul zoologic din a Grădinilor Zoologice a impus un set de cerinţe extrem de severe cu privire la "spaţiul de cazare" destinat vieţuitoarelor din captivitate, practic imposibil de respectat în parcul zoologic din Băneasa.
"Dacă nu vom reuşi să îndeplinim condiţiile, ori se desfiinţează Grădina, ori vietăţile vor fi date în custodie către alte unităţi", ne-a mărturisit Horaţiu Cernăianu, director adjunct al Grădinii Zoologice. Deşi investiţiile în amplasament sunt suficiente, fără o extindere masivă a suprafeţei, celebra Grădină din Capitală ar ajunge să se mândrească doar cu oi, capre şi alte animale autohtone, obişnuite cu "convieţuirea în formă de turmă". Administraţia Grădinii a depus deja o cerere către Primăria Generală a Capitalei pentru alocarea unei suprafeţe de 170 de hectare din Pădurea Băneasa în "prelungirea parcului deja existent", a declarat Cernăianu. Chiar dacă municipalitatea nu a respins solicitarea cu pricina, eventuale "concesionări" de teren se vor face doar după rezolvarea cererilor de retrocedare şi a situaţiei juridice a multor terenuri din zonă.
Problema retrocedărilor, simţită acut şi de animalele de la Zoo
Mult mai grav este că, din cele şase hectare, cât deţine acum Grădina Zoologică, mai mult de două hectare sunt revendicate. "Dosarele sunt în instanţă. Oamenii îşi vor terenurile înapoi", a spus Cernăianu. Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, este de părere că solicitarea unei suprafeţe de 170 de hectare din Pădurea Băneasa este o pretenţie "cel puţin absurdă", în condiţiile în care primăria nu are nici măcar teren pentru acoperirea cererilor de retrocedare. "Să le dea eventual 2-3 hectare, dar nu 170. Păi, ce facem? Le dăm toată pădure