Până la aderare, braşovenii s-au apropiat de Europa prin cultură, singurul spaţiu care contopeşte naţionalităţi, etnii, religii şi tradiţii. 9 mai, Ziua Europei, a fost celebrată cum se cuvine şi la Braşov, printr-o serie întreagă de acţiuni organizate de autorităţile locale, majoritatea adresate tinerilor.
Centrul Cultural Reduta a găzduit ieri o serie întreagă de evenimente. Ziua a fost deschisă de preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, care a participat alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean la o expoziţie de desene tematice. „Ziua de azi e are o semnificaţie deosebită. Este ziua când România şi-a câştigat independenţa ca stat, dar şi când s-a încheiat cel de-al II-lea Război Mondial. Când vorbim de Europa, vorbim de integrare. Românii au demonstrat că doresc integrarea, iar dacă se va organiza un referendum cu privire la acest aspect, votul va fi clar în favoare. Peste 80% dintre români s-au pronunţat deja pentru intrarea în UE. Braşovul este pregătit pentru integrare, am creat toate instituţiile necesare acestui lucru”, a declarat Aristotel Căncescu. Anna Farkas, inspector şcolar adjunct a spus că toate desenele, piesele de teatru şi spectacolele au fost realizate de viitorii cetăţeni ai Europei.
Teatru la Prefectură
La orele 11.00, în holul principal al sediului Instituţiei Prefectului – judeţul Braşov, trupa Sensifilles, formată din elevi ai Colegiului Naţional de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă”, a prezentat o piesă de teatru neconvenţional, interpretarea fiind în limba franceză. Totodată, toţi cei prezenţi au primit pliante în care sunt oferite informaţii despre Uniunea Europeană. Prefectul Aurelian Danu a fost primul care a semnat pe un banner pus la dispoziţia tuturor celor care vor să îşi spună părerea despre Europa. Ieri, pe parcursul întregii zile, cei care au trecut pe lângă clădirea în c