Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a declarat miercuri că datele raportului sunt din 2004 şi că nu mai sunt de actualitate. Rosenthal a mai spus că "în februarie 2006 am Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a declarat miercuri că datele raportului sunt din 2004 şi că nu mai sunt de actualitate.
Rosenthal a mai spus că "în februarie 2006 am fost la Timişoara, iar la Brăila, în iunie 2005. După aceea, au mutat copiii din instituţia psihiatrică într-o nouă instituţie, pe care am vizitat-o în decembrie 2005. (...) România a făcut mari progrese în ceea ce priveşte scoaterea copiilor din instituţiile de protecţie, dar a păstrat în ele mulţi copii cu dizabilităţi". Secretarul de stat Bogdan Panait a ripostat, ieri, din nou la atacurile americanilor. "Miza acestui raport sunt adopţiile. Se fac presiuni pentru a se dovedi că sistemul românesc nu este capabil să ţină copiii şi să se reia adopţiile internaţionale. Sunt fonduri mari puse în joc, iar lupta va fi foarte mare. Este vorba despre un atac la adresa poporului român. Până în iunie 2005 au existat acele probleme. Nu le contest. De-atunci însă, nu mai putem vorbi de aşa ceva. Să nu uităm că, în Brăila, copiii erau în sistemul de protecţie sanitar. Nu este corect să se pună totul în spatele ANPDC", a declarat pentru Adevărul secretarul de stat Bogdan Panait.
Baroneasa Emma Nicholson:
Raportul Comisiei Europene nu va fi influenţat de presiunile SUA
"Raportul Agenţiei Internaţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi Mentale conţine un număr de erori majore şi importante. Principala instituţie citată în articol se află în oraşul Brăila, dar eu am înţeles că acest loc a fost închis cu mai mult de 12 luni în urmă şi că toţi copiii de acolo au fost transferaţi în locaţii mai bune şi mă întreb de ce, presupunând că raportul a fost scris după v