Comisia internationala de ancheta asupra Canalului Bistroe si-a incheiat ieri misiunea in Romania, urmand a se deplasa in perioada urmatoare in partea ucraineana a Deltei Dunarii. Sositi in Romania luni, specialistii europeni au avut mai multe intalniri cu reprezentanti ai Ministerului de Externe, Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Academiei Romane si societatii civile, dar au pastrat o discretie totala fata de presa.
Expertii au mers in Delta Dunarii pentru a constata la fata locului impactul pe care proiectul ucrainean il are asupra Rezervatiei Biosferei. Dupa vizita in Ucraina, delegatia va prezenta un raport, care se asteapta a fi unul negativ in ceea ce priveste proiectul. Reuniti in baza Conventiei de la Espoo, membrii comisiei de ancheta verifica eventualul impact de mediu in plan transfrontalier al Canalului Bistroe, insa nu este obligatoriu ca recomandarile lor sa fie insusite de Ucraina.
Comisia este condusa de olandezul Joost Terwindt, iar reprezentantul Romaniei este Mircea Staras, de la Institutul "Delta Dunarii". Conventia Espoo a fost sesizata de partea romana in anul 2004, dupa ce Ucraina a demarat lucrarile la Canalul Bistroe. Comisia internationala de ancheta asupra Canalului Bistroe si-a incheiat ieri misiunea in Romania, urmand a se deplasa in perioada urmatoare in partea ucraineana a Deltei Dunarii. Sositi in Romania luni, specialistii europeni au avut mai multe intalniri cu reprezentanti ai Ministerului de Externe, Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Academiei Romane si societatii civile, dar au pastrat o discretie totala fata de presa.
Expertii au mers in Delta Dunarii pentru a constata la fata locului impactul pe care proiectul ucrainean il are asupra Rezervatiei Biosferei. Dupa vizita in Ucraina, delegatia va prezenta un raport, care se asteapta a fi unul negativ in ceea ce priveste proiectul. Reuniti in