sau medii in domneiul economic, comercial sau turistic. Mestesugarii din satele de munte primesc 15 metri cubi de lemn pentru realizarea produselor lor si beneficiaza de o reducere de 50 la suta la transportul pe calea ferata a obiectelor artizanale pe care le comercializeaza.
Directiile Silvice dau cate 100 de metri cubi de material lemnos pentru fiecare familie care locuieste in satele din zona montana cu scopul de a construi pensiuni montane. Tinerii casatoriti in varsta de pana la 40 de ani au dreptul o singura data la material lemnos in cantitate de 25 de metri cubi pentru construirea de case.
Cei interesati trebuie sa depuna la primarie o cerere, iar primarii, la randul lor, depun cererile la Directia Silvica din zona.
Familiile de tineri, in care cel putin un membru a absolvit studii superioare sau medii de profil economic, comercial sau turistic, sau familiile de agricultori, care au absolvit cursuri de calificare in domeniul agroturistic, primesc la cerere 100 de metri cubi pentru construirea de pensiuni turistice.
Acestia beneficiaza si de o reducere de 50 la suta pe calea ferata pentru transportul materialului lemnos. Aceasta reducere este suportata de la bugetul de stat.
Persoanele care practica mestesuguri traditionale au dreptul la o cantitate de 15 metri cubi de lemn de familie. Acestia beneficiaza si de o reducere de 50 la suta pentru transportul pe calea ferata a produselor rezultate din mestesugul practicat.
Aceasta masura are ca scop reducerea somajului in randul populatiei din mediul rural si reducerea migratiei tinerilor de la sate catre orasele mari sau catre tarile Uniunii Europene.
Problema locurilor de munca la sate este una destul de grava, deoarece in cea mai mare parte din cazuri nu exista mijloace de transport catre orasele din zona si satele sunt izolate din acest punct de