pretenţioase ale Operei sau teatrelor. Apreciat însă în egală măsură de adulţi şi copii, circul Globus a doborât orice record. Dacă în urmă cu câţiva ani prin "peluzele" arenei sufla pretenţioase ale Operei sau teatrelor. Apreciat însă în egală măsură de adulţi şi copii, circul Globus a doborât orice record. Dacă în urmă cu câţiva ani prin "peluzele" arenei sufla vântul, în ultimele douăsprezece luni, numărul biletelor vândute au dublat bugetul celebrului circ din Capitală.
Fondurile sunt însă insuficiente pentru deplasări în afara graniţelor, astfel că reprezentanţii Globus depind în continuare de sprijinul municipalităţii. Brânduşa Novac, director al circului Globus, consideră că îmbunătăţirile aduse arenei merg din "puţin în puţin, fiind ruşinos ca spectacolele în afara graniţelor să se desfăşoare în corturi vechi de peste 16 ani, cu mijloace tehnice neperformante". "Nu suntem încă pregătiţi să scoatem bani din deplasări (…) pentru că nu suntem încă aliniaţi la cerinţele moderne", ne-a mărturisit Brânduşa Novac. Aceasta a arătat că superproducţiile proprii circului, dar şi "ajutorul" unor circari străini consacraţi au adus "strălucire arenei", din păcate însă doar la nivel de Capitală. Spectacole gen "Prinţesa Savarină", "Vrăjitorii arenei magice" sau "Ocolul Pământului în balon" sunt doar câteva dintre "deliciile care au ridicat bugetul circului de la 17 miliarde, anul trecut, la 35 miliarde", spun reprezentanţii arenei Globus. "Dacă Primăria Capitalei ne ajută mai mult, o să reuşim să aducem bani şi de afară…", a mărturisit Brânduşa Novac.
Globus se pregăteşte de "relansare"
Reprezentanţii circului au demarat deja acţiuni în vederea "înnoirii repertoriului, a mijloacelor tehnice şi a efectivelor de animale, asfel ca, la începutul anului viitor, marca Globus să poată fi premiată în spectacole internaţionale". "Avem deja o reprezentaţi