Noul cadru legislativ inaspreste normele de control si creste valoarea contraventiilor Inspectoratul de Stat in Constructii va urma exemplul Codului civil prin lansarea propriilor reglementari. Din luna martie, au crescut amenzile pentru incalcarea normelor in constructii, inclusiv lipsa autorizatiei de construire. Codul se adreseaza tuturor celor care doresc sa construiasca un imobil, fie ca este vorba de investitori, proiectanti sau executantii lucrarilor propriu-zise.
Noul cadru legislativ inaspreste normele de control si creste valoarea contraventiilor
Inspectoratul de Stat in Constructii va urma exemplul Codului civil prin lansarea propriilor reglementari. Din luna martie, au crescut amenzile pentru incalcarea normelor in constructii, inclusiv lipsa autorizatiei de construire.
Codul se adreseaza tuturor celor care doresc sa construiasca un imobil, fie ca este vorba de investitori, proiectanti sau executantii lucrarilor propriu-zise. Iar angajatii de la Inspectoratul de stat in Constructii vor aplica amenzi si contraventii tuturor celor care nu vor respecta cele cuprinse in acest ghid.
“Codul va crea un cadru unitar privind autorizarea, executia si controlul in domeniul constructiilor si va realiza o armonizare de termeni si definitii cu normele europene. In prezent, domeniul constructiilor este reglementat prin doua acte normative: Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii si Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii, precum si prin alte numeroase ordonante si hotarari de guvern. De la elaborare pana in prezent, cele doua legi mentionate au suferit repetate modificari, fapt care a condus la crearea unui cadru legal greu de aplicat”, afirma Dorina Nicolina Isopescu, presedeinte al Inspectoratului General d