Din ce in ce mai putini liberali stau in preajma lui Calin Popescu Tariceanu atunci cand citeste sondajele de opinie. O scadere intr-un an la capitolul incredere in primul ministru de la 46,2% la 29,5% nu-i putin lucru. Se observa o schimbare de tactica: atacurile perfide au inlocuit atacurile directe impotriva tuturor celor care i-ar putea pune pozitia in pericol.
S-a declansat o veritabila rafuiala cu partenerii mai ales de cand s-a vazut ca nu numai premierul sufera. PNL scade, iar PD creste.
S-a spus: PNL iese de la guvernare daca PD voteaza motiunea de cenzura. In realitate, liderii PD si cu atat mai putin cei cinci liberali contabilizati de Crin Antonescu la voturi "tradatoare" nu au nici cea mai mica intentie in acest sens. Subiectul a fost "pompat" de L. Orban sub forma lui "PD ar putea sprijini trecerea unei motiuni".
Imediat, nominalizatii s-au dezvinovatit, desi tocmai de aceea fusesera atacati, ca sa fie obligati sa se disculpe! Aha, ar putea spune unii, deci ceva adevarat pe undeva ar putea fi...
Pretext tocmai bun sa se mearga mai departe cu diversiunea "tradarii partidului" la care s-ar preta sustinatorii lui Stolojan, fructificata la maximum de Tariceanu atunci cand i-a amenintat cu rigorile statutului. Alt exemplu: "vocalii" au fost trimisi sa sperie filialele - Stolojan vrea sa-i ia locul lui Tariceanu.
Obligat sa ia pozitie, Stolojan a precizat din nou ca nu-l intereseaza functiile lui Tariceanu. Oricum, Stolojan nu va fi prea curand premier, el doreste doar sa redreseze un partid aflat in picaj. In 2007, dupa integrarea in UE, ar putea fi insa cea mai buna solutie pentru ca vor fi multe probleme economice de rezolvat. Tariceanu si-a atins limitele, iar colegii sai stiu asta.
Astfel s-ar explica si felul in care si-au pierdut cumpatul lovind in nestire imediat ce actualul consilier pr