Aproximativ 12 tone de carne de pui provenite de la fermele din localitatea Codlea au fost puse luni sub sechestru de catre inspectorii veterinari care au ridicat marfa din doua hypermarketuri bucurestene. Specialistii vor recolta probe pentru a vedea daca eventual carnea este infectata cu virusul H5N1.
Inspectorii sanitari au inceput controalele in hypermarketuri inca de aseara, cind au inceput sa puna sub sechestru carne provenita de la fermele de pe platforma avicola din Codlea (judetul Brasov).
"Acum ne-am extins controalele si in unitatile de transare si in depozite, iar in continuare dorim sa ducem ancheta catre punctele de vanzare", a declarat pentru Realitatea TV Directorul executiv al Directiei Sanitar Veterinare Bucuresti, Constantin Savu.
Sacii plini cu pasari moarte au fost gasiti in week-end la aproximativ 300 de metri de halele societatii Pati Prod din Codlea. Directorul fermei sustine ca halele erau inchise de aproape doua luni pentru modernizare si ca pasarile gasite nu provin de la firma pe care o conduce.
La prima vedere este vorba de pui de gaina, nu de curci sau alte specii. Inspectorii sanitar veterinari au recoltat probe pentru efectuarea testelor rapide, iar cadavrele de pasari au fost incinerate. Politia din Codlea a inceput o ancheta pentru a afla de unde provin pasarile si de cat timp se aflau pe platforma societatii Pati Prod.
De la fermele avicole din Codlea au plecat tone de carne de pasare catre judetele Prahova, Covasna, Sibiu, Alba si Vrancea. Cateva societati din judetul Vrancea au vandut la randul lor carne si la mai multe supermarmarketuri din Constanta, Galati si Bucuresti.
Aproximativ 12 tone de carne de pui provenite de la fermele din localitatea Codlea au fost puse luni sub sechestru de catre inspectorii veterinari care au ridicat marfa din doua hypermarketuri bucu