VIZITATORII Inaugurat la 17 mai 1936, Muzeul Satului a primit multe milioane de oaspeti. Personaje celebre sau simpli muritori, iubitori de frumos.
Iti intra in sange ca o otrava. Din ce mergi, din ce ai mai merge. Sa te plimbi pe aleile sale, sa iti inchipui ca te afli pe ulita satului in care te-ai nascut sau ai copilarit. Sau sa poti descoperi o lume aparte, care te linisteste si iti da o stare de bine.
VIZITATORII? Datele statistice vorbesc de la sine: "In 1937, muzeul a avut 10.400 de vizitatori, ne spune doamna Aurelia Cosma, directorul de imagine. Apoi, luam la intamplare un an: in 1986 au vizitat muzeul 320.000 de oameni."
Printre oaspetii de seama a muzeului ii regasim pe Regina Iuliana a Olandei, pe primul- ministru al Indiei, Indira Ghandi, Regele Baudoin al Belgiei si Regina Fabiola (care au vizitat muzeul in 1976). Au mai fost presedintele Finlandei Mauno Koivisto (1985), Printul Masahito al Japoniei si Printesa Hanako. Oaspeti care nu si-au putut retine admiratia si uimirea in fata acestei gradini minunate a satului romanesc. In 1985, atunci cand a calcat pe aceste meleaguri, Regina Sofia a Spaniei, lasa scris in cartea de oaspeti: "Dupa vizita mea minunata la Muzeul National al Satului am placerea de a transmite profundele mele multumiri tuturor celor care lucreaza aici. Este o munca valoroasa sa mentii aceste traditii ale acestei bune si minunate tari. Sper sa revin aici cat mai repede si, timpul permitandu-mi, vom vedea tot muzeul."
In 1978, Giulio Carlo Argan, primarul Romei, nota: "Delegatia Primariei din Roma exprima toata admiratia sa pentru acest minunat muzeu. Documentul unei istorii autentice a unui mare Popor."
CEAUSESCU IL URA. Nicolae si Elena Ceausescu au vrut sa ucida Muzeul Satului. Il urau. Ea nu a venit niciodata in vizita, iar el a venit doar constrans de imprejurari. In 1967 sosea in Romania Richard Nixo