Dupa mai multe luni de dispute, Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, Dan Voiculescu si Marko Bela s-au asezat din nou la aceeasi masa. Mesajul de solidaritate si coeziune pe care cei patru au incercat sa il transmita este unul prea putin credibil.
Proasta comunicare intre membrii Executivului si senatorii coalitiei, dar si intre parlamentarii celor patru formatiuni politice aflate la guvernare au fost principalele constatari ale liderilor coalitiei.
Liderii coalitiei au decis ca, de doua ori pe luna, in zilele de joi, toti senatorii PNL, PD, PC si UDMR sa fie prezenti la sedintele de vot final, pentru a realiza majoritatea necesara votarii legilor organice. Adica 69 de voturi, in conditiile in care coalitia are 71 de reprezentanti in Senat.
Potrivit premierului Tariceanu, intalnirea cu liderii partidelor din coalitia de guvernamant si cu senatorii acestora, a avut drept scop analizarea "modului in care functioneaza coalitia la Senat" unde nu exista "o majoritate extrem de numeroasa, extrem de confortabila”.
„In cursul acestei sesiuni au fost defectiuni in ceea ce priveste prezenta unor senatori la dezbateri si la voturile finale”, a precizat seful Executivului.
In opinia sa, si ministrii "trebuie sa se abtina de la a face declaratii care sa puna Parlamentul in situatii neplacute". Totodata, premierul a precizat ca ministrii vor fi obligati sa vina in Senat, pentru a-si sustine proiectele importante in fata parlamentarilor.
Presedintele PD Emil Boc a aratat ca senatorii care nu se vor conforma acestei directive de prezenta risca sanctiuni din partea partidelor pe care le reprezinta.
In opinia premierului Tariceanu, organizarea acestei intalniri a transmis "un mesaj politic foarte clar: necesitatea mentinerii coeziunii Coalitiei in vederea mentinerii stabilitatii politice, atat la nivelul Parlamentului, cat si al Guvernului, da