adoptarea acestei recomandări sunt necesare 13 voturi din totalul de 25 de voturi ale colegiului CE. "Să nu existe o recomandare a CE este şi asta o veste bună", a explicat ambasadorul Austriei la adoptarea acestei recomandări sunt necesare 13 voturi din totalul de 25 de voturi ale colegiului CE. "Să nu existe o recomandare a CE este şi asta o veste bună", a explicat ambasadorul Austriei la Bucureşti, Christian Zeileissen. "Pericolul cel mare este ca raportul lui Olli Rehn, în caz că este unul negativ, să influenţeze decizia pe care o vor lua parlamentele naţionale din statele UE, care nu au ratificat încă Tratatul de aderare a României şi Bulgariei la Uniune", a mai spus ambasadorul austriac. Germania şi Franţa sunt cele două state care aşteaptă acest raport pentru a ratifica documentul în Parlament.
Euroobservatorii se tem că decizia va fi amânată în toamnă
Ca unii ce se află mai aproape de miezul evenimentelor, euroobservatorii români cred că, deşi raportul de azi e mai favorabil României decât Bulgariei, o decizie nu va fi anunţată acum, ci va fi aşteptat sorocul toamnei.
Kelemen Attila: "Steguleţe pe drumul bun"
Ca şi la Bucureşti, euroobservatorul Kelemen Attila a participat la lucrările Comisiei pentru agricultură a Parlamentului European. Este un organism în care a existat şi încă mai există îngrijorare faţă de problemele existente în România în acest sector, drept care au şi fost arătate ţării noastre cele mai multe steguleţe de avertizare. După părerea lui Kelemen Attila, situaţia a evoluat totuşi în bine şi în această comisie, în sensul că discuţiile bilaterale ale euroobservatorilor noştri au avut darul de a mai domoli anumite temeri şi de a aşeza lucrurile pe un făgaş cât mai aproape de realităţi. Deputatul UDMR afirma că România se află pe calea cea bună, chiar dacă unele steguleţe de avertizare vor mai rămâne