(Foto: )
Veterinarii au ajuns prea tirziu
Aproximativ 1200 de kilograme de carne de pui se afla deja in congelatoarele prahovenilor, asta daca nu au fost deja consumate. Cifra este, insa, estimativa, pentru ca reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Prahova (DSV) nu au contolul asupra... comertului ilegal cu pasari vii.
Cert este ca dupa descoperirea in ferma de la Codlea a virului H5N1, in judetul nostru au fost incinetate, ieri, peste 200 de kilograme de carne de pasare, intreaga cantitate provenind de la ferma Drakon, unde a fost identificat virusul aviar.
Potrivit datelor inregistrate la nivelul DSV Prahova, 13 firme din judetul nostru au cumparat carne de la Drakon Silva (ferma in care a fost depistat virusul), precum si de la PatiProd, Aviprod si Broilerom, ferme suspecte de a fi crescut pui cu gripa aviara.
Nu se stie cu exactitate care a fost cantitatea de carne achizitionata de la Codlea, insa de simbata de dimineata si pina ieri la prinz fusesera puse sub sechestru 4659 kg de carne de pasare. Din cite se pare, de la Drakon au fost aduse in judetul nostru 1400 de kilograme de carne, doar 211 kg fiind recuperate.
"Restul carnii a ajuns la populatie", spune directorul DSV Prahova, Marius Taut. Din totalul carnii puse sub sechestru, cea mai mare cantitate (1920 de kg) a fost ridficata de la Frigoriferul Ploiesti.
Carne suspecta in galantare
Incepind de simbata de dimineata, inspectorii DSV au ridicat carnea de pasare care provenea din Codlea de la magazinele apar]inind urmatoarelor firme: Laricom Prod, Comatil, Saga Diaconeasa, Romerlot, Nillety, Marigi, Kaufland (Ploiesti), Vilma, Anita, Covart si Joita (Cimpina), Antoro (Sinaia) si Semar Trading (Gageni).
Desi carne