In Parlamentul European existau si opozanti ai unui anunt clar al datei aderarii. Ca de obicei, ecologistii au avut cele mai mari nemultumiri. Copresedintele grupului ecologist, Daniel Cohn-Bendit, era iritat de faptul ca aderarea Romaniei si Bulgariei este certa, chiar daca data se afla sub semnul intrebarii. "Problema e ca, daca nu suntem multumiti de evolutiile din Romania si Bulgaria, nu mai avem ce sa facem" a spus Cohn-Bendit. Acesta a observat ca decizia definitiva in privinta aderarii a redus capacitatea Uniunii Europene de a pune presiune pe tarile candidate. Chiar daca va exista un nou raport in toamna sau in cazul extrem al activarii clauzei de salvgardare, UE nu mai poate da inapoi in privinta admiterii celor doua tari. "Asadar, Romania si Bulgaria stiu ca, indiferent de ce vor face, vor adera la UE cel mai tarziu in 2008", a remarcat europarlamentarul ecologist. Acesta a avut rezerve fata de evaluarea pozitiva a reformei Justitiei din Romania. Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, Elmar Brok, a declarat postului de radio Deutsche Welle ca are dubii in privinta capacitatii Romaniei si Bulgariei de a indeplini integral obligatiile ce le revin pana la 1 ianuarie 2007.
"Trebuie sa constatam ca Romania a intreprins foarte multi pasi importanti in ultima perioada, insa totusi este insuficient", a spus Brok.
In Parlamentul European existau si opozanti ai unui anunt clar al datei aderarii. Ca de obicei, ecologistii au avut cele mai mari nemultumiri. Copresedintele grupului ecologist, Daniel Cohn-Bendit, era iritat de faptul ca aderarea Romaniei si Bulgariei este certa, chiar daca data se afla sub semnul intrebarii. "Problema e ca, daca nu suntem multumiti de evolutiile din Romania si Bulgaria, nu mai avem ce sa facem" a spus Cohn-Bendit. Acesta a observat ca decizia definitiva in privinta aderarii a redus capacitatea