Magistratii Tribunalului Bucuresti care au luat ieri in discutie solicitarea Grupului Rompetrol Rafinarie SA de ridicare a sechestrului asigurator instituit asupra actiunilor companiei, au ramas in pronuntare, ne-a informat ieri Biroul de Presa al institutiei amintite.
In sprijinul actiunii, avocatii Rompetrol au invocat faptul ca, in acest caz nu exista o parte vatamata, iar Ministerul Finantelor Publice nu a facut nici o cerere pentru recuperarea sumei mentionate in ancheta procurorilor Ministerului Public.
Avocatul Ovidiu Budusan a sustinut, citat de Mediafax, ca potrivit doctrinei judiciare, sechestrul trebuie instituit asupra bunurilor personale ale inculpatilor, nu asupra bunurilor persoanei responsabile civilmente. Considerand ca "masura sechestrului a fost instituita netemeinic", el le-a explicat magistratilor ca actiunile sechestrate au fost obtinute printr-un contract de privatizare incheiat in octombrie 2000 si ca nu exista probe ca banii investiti ar fi fost dobanditi anterior prin savarsirea vreunei infractiuni.
In replica, procurorul de sedinta a aratat ca la dosar exista o cerere a MFP de constituire de parte civila, cu mentiunea ca urmeaza sa precizeze ulterior care este cuantumul prejudiciului suferit. Totodata, procurorul a precizat ca sechestrul a fost pus pentru a se evita instrainarea bunurilor, in conditiile in care exista acest risc. Reprezentantul Ministerului Public a aratat ca sechestrul a fost instituit asupra a peste 5,4 miliarde de actiuni, fiecare estimata la 0,10 lei noi.
Primul termen al dosarului in care Rompetrol Rafinare SA a facut plangere fata de luarea masurilor asiguratorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost in 28 aprilie, iar urmatorul in 10 mai, nici una din sedinte neputandu-se desfasura, d