GEOGRAFII CULINARE "Tata, eu vreau sa ma fac bucatar si pe mine sa ma dai la o scoala de alimentatie publica", asa si-a inceput pledoaria Cristian Stanciu in fata parintilor lui. Asta a visat de mic si voia sa isi duca visul la indeplinire. Chiar daca la completarea fisei pentru liceu a gresit si a fost repartizat la o clasa de "comert", s-a zbatut. A cautat un alt elev la fel de aiurit care gresise fisele, s-a facut schimbul si a ajuns la clasa de "alimentatie publica". O parte din visul lui era indeplinita.
Pentru ca era un elev talentat si ambitios, profesoarele de la liceu l-au "repartizat" sa pregateasca mesele pentru serbarile si aniversarile scolii. Si asa Cristian a capatat o experienta solida inca de pe bancile scolii. Cum la terminarea cursurilor scolii profesionale a primit diploma de ospatar, aspirantul la postul de bucatar a venit la Bucuresti si s-a inscris la cursurile unei scoli de profil. Dupa cateva luni avea diploma mult visata si in sfarsit putea bate la usa unui restaurant pentru a fi bucatar.
SUCCESUL. Ambitios si talentat, Cristian a ajuns la unul dintre cele mai bine cotate restaurante din orasul sau natal, Pitesti. De aici pana la adevaratul succes nu a mai fost decat un pas. In trei ani a acumulat suficiente cunostinte, incat sa fie luat in considerare pentru a participa alaturi de o echipa a Romaniei la un concurs international de gastronomie. Prima participare, primul succes. Medalie de aur la Istanbul, singura obtinuta de delegatia Romaniei. La inceput, organizatorii competitiei au gresit si lui Cristi nu i s-a dat medalia cuvenita. Insa au revenit si l-au anuntat ca "a luat aur". "Am fost foarte bucuros. Nu imi venea sa cred, pentru ca nu luasem decat o diploma de merit, initial. Eram un pic dezamagit. Dar acum, cand s-a indreptat greseala, sunt foarte fericit", spune Cristian emotionat.
Dar succesul, chiar daca a venit