REPORTER IN TIGAIE Aperitivele trebuie sA fie mici, frumos decorate si gustoase
I-am gasit in toiul muncii: doua bucatarese si coordonatorul, adica bucatarul-sef Florin Cujba. Insa lui nu-i place sa fie numit astfel: "Ce fel de sef sunt eu? Am doar 24 de ani. Eu coordonez tot ce se intampla in bucatarie si am grija ca pe masa clientului sa ajunga mancare buna, aspectuoasa si proaspata".
Nu mai fusesem pana acum in vizita la o firma de catering. De aceea, am fost mirata sa gasesc doar trei bucatari. Tustrei insa aveau o viteza si un chef de lucru nebun, de aceea, nici nu am apucat sa ma dumiresc, ca deja cateva preparate erau duse la rece. Cand am venit, se lucra la aperitive: canapele cu somon si lamaie, tartine cu branza feta si ou de prepelita, tartine cu branza feta cu marar - in total 180 de felioare de paine prajita cu "ceva" pe ele.
Ei pregateau o masa pentru 15 persoane, cu ocazia unei intalniri de afaceri.
ORNARE. "Daca e sa fiu sincer, eu ma plictisesc sa fac aperitive, sa le bibilesc pe fiecare, mai degraba as sta sa arunc orezul in sus si sa cada inapoi in tigaie sau sa pregatesc ornamente. Imi amintesc ca odata am facut 1.000 de tartine intr-o zi. Apoi toata noaptea am visat numai aperitive", imi spune Florin mai in gluma, mai in serios. "La noi in bucatarie nimic nu se face fara muzica, asa munca merge mai repede. Nici nu nu ne dam seama cand terminam comanda", explica tanarul coordonator. Pepene cu prosciuto - specialitatea casei "Le Chef", este un aperitiv foarte racoritor, care surprinde atat prin combinatia indrazneata, cat si prin gustul delicat. "Cand vine vorba despre aperitive, cel mai important este sa fie mici, cat pentru o imbucatura, si sa nu miroasa a mancare", puncteaza Andrei Catalinoiu, managerul firmei de catering. Desi au in meniu si preparate traditionale romanesti, ei prefera bucataria internationala. "
Ma