Liderii PSD inca mai dezbat oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului. „Se mai discuta inca, dar e o practica obisnuita a opozitiei, nu e nimic deosebit. Vom mai vedea, asteptam nu numai Raportul de tara, ci si Consiliul European din iunie, abia dupa aceea se va pune problema” a declarat senatorul Ion Iliescu. La fel de evaziv a fost si presedintele PSD, Mircea Geoana, care a preferat sa astepte continutul raportului CE inainte de a da un raspuns transant in aceasta chestiune. Exista si membri ai BPN care nu sunt foarte incantati de proiectul motiunii. Unul dintre acestia este Victor Ponta. „Eu sunt pro-motiune daca inteleg de ce o facem. Trebuie sa stabilim impreuna: vrem sa dam jos Guvernul si avem o constructie politica mai buna, atunci da, facem motiune, daca nu, nu are rost” a spus liderul TSD. Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, este un sustinator ferm al motiunii. El a spus ca o decizie in acest sens a fost luata de liderii filialelor social-democrate. Mitrea a anuntat in premiera tema motiunii, care se va axa pe nivelul de trai si pe situatia economica.
Secretarul general nu crede ca PSD ar trebui sa astepte ca PRM sa se ralieze sustinerii motiunii. Dimpotriva, ar trebui depusa cu sau fara acordul celuilalt partid de opozitie. Vicepresedintele Mihai Tanasescu a spus ca motiunea este oportuna mai ales ca Raportul CE este destul de critic in privinta rezultatelor economice ale Guvernului.
Liderii PSD inca mai dezbat oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului. „Se mai discuta inca, dar e o practica obisnuita a opozitiei, nu e nimic deosebit. Vom mai vedea, asteptam nu numai Raportul de tara, ci si Consiliul European din iunie, abia dupa aceea se va pune problema” a declarat senatorul Ion Iliescu. La fel de evaziv a fost si presedintele PSD, Mircea Geoana, care a preferat sa astepte continutul