Stadiul pregatirii unitatilor din industria alimentara in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, a fost principala tema a unei intilniri organizate de conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila. La intilnire au participat administratorii societatilor comerciale ce desfasoara activitati de industrie alimentara, medicii veterinari oficiali care isi desfasoara activitatea in aceste unitati, medicii veterinari din Circumscriptiile Sanitar Veterinare si medicii veterinari zonali.
"S-au adus in discutie subiecte precum: verificarea respectarii procedurii de inscriere a unitatilor supuse controlului sanitar veterinar, verificarea conformitatii programelor de restructurare modernizare precum si a respectarii realizarii lucrarilor de restructurare - modernizare in termenele inscrise in aceste programe. La finele intilnirii a fost intocmita lista unitatilor din industria alimentara supuse controlului sanitar-veterinar, din categoria B sau D, care pot fi incluse in lista unitatilor cu program de restructurare - modernizare, cu termen de finalizare a lucrarilor 31 decembrie 2009 - categoria C. Aceste unitati trebuie sa isi intocmeasca dosarele si sa le inainteze catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara pina la data de 31 mai 2005", a precizat Cristian Popescu, directorul DSVSA Braila.
Administratorii unitatilor inscrise sau ce urmeaza a fi inscrise in categoria C au fost informati ca dupa 31 decembrie 2006, nu mai au voie sa valorifice produse de origine animala catre alte unitati aprobate pentru procesarea carnii care pot derula schimburi intracomunitare si care vor fi incadrate in categoria A.
Reamintim ca noua legislatie din domeniul sanitar - veterinar, adaptata la cerintele Uniunii Europene, imparte unitatile din industria alimentara in 4 categorii, A, B, C, si D, respectiv: unitati car