"cosmetizate" de Primăria Capitalei cu milioane de euro.În timp ce în Cişmigiu, Herăstrău, Carol şi Tineretului vor fi vărsate fonduri grase pentru "europenizare", Grădina Botanică a ajuns "cosmetizate" de Primăria Capitalei cu milioane de euro.
În timp ce în Cişmigiu, Herăstrău, Carol şi Tineretului vor fi vărsate fonduri grase pentru "europenizare", Grădina Botanică a ajuns să trăiască din sponsorizări, vânzări de plante şi, mai nou, din închirierea acestora. "Noi aparţinem de Ministerul Învăţământului şi de Universitatea Bucureşti şi nu avem bani să investim cât ar trebui. Nu ne ridicăm la nivelul parcurilor…", a mărturisit cercetătorul biolog George Nedelcu, responsabil cu parcul botanic din Capitală. Acesta s-a declarat nemulţumit de fondurile alocate Grădinii Botanice, cu atât mai mult cu cât, spre deosebire de parcurile obişnuite, Grădina din Cotroceni oferă mult mai multe avantaje celor care se hotărăsc s-o viziteze. "În afară de odihnă, la noi se observă şi funcţiile didactice, de cercetare, se pot admira specii rare, pe cale de dispariţie", ne-a spus Nedelcu. Directorul Grădinii Botanice din Bucureşti, Anca Sârbu, este de părere că situaţia financiară destul de precară a parcului botanic s-a îmbunătăţit în ultimul timp, datorită contractelor de sponsorizare, un "adevărat câştig pentru Grădina Botanică". "Avem contract cu Apa Nova, care ne instalează chiar acum canalizarea, avem cu o firmă care ne aduce băncuţe noi, avem cu un producător de bere…", spune Anca Sârbu.
"Cotroceniul" are abonamente la odihnă
O sursă sigură de venit o constituie locuitorii din zona Cotroceni, consideraţi vizitatori fideli, de nelipsit de pe aleile Grădinii Botanice. "Persoanele din Cotroceni, oameni cu bani, şi-au făcut abonamente pentru copii şi pentru părinţii lor, pensionari", a afirmat George Nedelcu. Mai mult, numeroase persoane iubitoare de natu