12 comisari ai Gărzii Financiare Braşov au intrat ieri în grevă generală, solidarizându-se cu Sindicatul Funcţionarilor Publici. Din cei 21 de comisari ai GF Braşov, numai nouă au lucrat ieri. Pe Comisariatul zonal, care cuprinde judeţele Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Braşov, doar 23 de comisari s-au prezentat la locul de muncă, restul de 40 intrând în grevă generală.
Ei sunt nemulţumiţi că nu au dotări corespunzătoare la serviciu, că nu le sunt plătite orele suplimentare şi cer protecţie în desfăşurarea activităţii. Angajaţii nu mai vor să facă nici un control pe timpul grevei, dar au venit la birouri. Ei aşteaptă o întrevedere cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a explicat decizia comisarilor Gărzii. „Această decizie este luată datorită faptului că ministrul Finanţelor Publice nu-şi asumă responsabilităţile legale de a semna un proiect de act normativ solicitat de Legea privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Financiare, Legea 132/2004, lege care a fost negociată şi care răspundea revendicărilor ridicate de către comisarii Gărzii. Adică protecţia acestora în timpul actului de control, plata orelor suplimentare şi dotarea necesară atingerii obiectivelor impuse de către ministrul Finanţelor Publice”, a relatat sursa citată.
Comisarul general adjunct al Gărzii Financiare, Gabriel Cărbunaru, nu este de acord cu greva şi consideră că prin această acţiune, protestatarii nu vor obţine nici un rezultat. El spune că există un proiect al statutului funcţionarilor publici pe care Garda Financiară l-a promovat şi care se află la ministrul Finanţelor Publice, aşteptând să fie înaintat Guvernului. 12 comisari ai Gărzii Financiare Braşov au intrat ieri în grevă generală, solidarizându-se cu Sindicatul Funcţionarilor Publici. Din cei 21 de comisari ai GF Braşov, numai no