Sedinta de plen a Senatului a scos ieri la iveala un presedinte total depasit de situatie - Teodor Melescanu, niste senatori greu de convins ca joia e zi de lucru si pe democratul Marius Marinescu, agitat ca de obicei.
Sedinta a inceput cu o ora mai tarziu si s-a terminat cu o ora mai devreme, dupa ce liberalul Melescanu a cerut apel nominal de cinci ori, a vorbit fara sa fie bagat in seama, a cerut celor mai galagiosi dintre colegii lui sa iasa afara "sa vocifereze". Primele doua apeluri nominale, facute la interval de zece minute, au gasit o "larga concentratie senatoriala" la bufet, la cafea. Melescanu i-a asteptat rabdator sa-si savureze cafelele, pentru a constata ca este cvorum. "Haideti, va rog eu cat pot de frumos, sa ne concentram macar o ora sa lucram si va promit ca terminam programul mai repede", le-a spus Melescanu senatorilor. Apoi a uitat sa porneasca sistemul de vot electronic, intrebandu-se nevinovat de ce nu se voteaza.
EXPLOZIA. Sala s-a animat in momentul in care pe ordinea de zi a aparut o initiativa legislativa a democratului Marius Marinescu, cel care de la inceputul sedintei a fost intr-o totala agitatie, ducandu-se la pupitrul fiecarui senator pentru a-si face lobby. Proiectul care prevede desecretizarea contractelor de privatizare a fost sustinut de PSD si PRM, Alianta si UDMR anuntand ca nu-l gasesc oportun. Gheorghe Funar l-a acuzat pe Atilla Verestoy ca are interesul ca acest proiect sa nu treaca de Parlament, pentru ca "este implicat in privatizari". Verestoy l-a facut mincinos pe Funar si i-a cerut sa-si retraga cuvintele. Melescanu incerca sa spuna ceva, dar nimeni nu-l baga in seama. Pana la urma s-a votat, dar presedintele de sedinta nu a inteles daca legea a trecut sau nu. Scorul a fost 35 de voturi pentru, 33 impotriva si trei abtineri. Conform regulamentului, abtinerile sunt trecute la voturi impotriva, deci legea a pi