Natura ne-a demonstrat de fiecare dată că tot ceea ce "mişcă" în lumea asta are un rost. Frumuşica Păpădie, ignorată de cea mai mare parte a oamenilor, are de fapt cel mai puternic rol detoxifiant dintre frunzele de primăvară. Gustul lor, pregnant amărui, recomandă ca un excelent drenor pentru ficat şi vezica biliară, având şi efecte laxative, diuretice şi depurative puternice. Sucul de frunze de păpădie are efecte miraculoase în ameliorarea bolilor de ficat. Pentru tratarea hepatitei virale de tip A,
B şi C, se consumă câte
o jumătate de pahar dimineaţa şi seara, pe stomacul gol timp de 2-3 luni şi se combină cu o alimentaţie strict vegetariană. Efecte antivirale şi stimulente imunitare foarte puternice o are combinaţia de suc de păpădie cu suc din frunze de pătrunjel, în proporţii egale, din care se vor bea două pahare pe zi. Pentru tratarea Dischineziei biliare se va consuma salata de frunze de păpădie minimum 12 zile, la mesele principale. Constipaţia (mai ales la persoanele obligate la un trai sedentar) se poate ameliora cu un pahar de suc de frunze de păpădie băut dimineaţa, vreme de două săptămâni. Acneea trece după o cură cu suc, din care se beau un pahar dimineaţa şi unul seara, pe nemâncate. Cura durează trei săptămâni şi se asociază cu un regim vegetarian, cu multe crudităţi. Au fost cazuri de bolnavi cu diabet zaharat de tip II, inclusiv în formele insulinodependente care după un an de la tratamentul intensiv cu păpădie, în condiţiile unui regim cu raţia de hidraţi de carbon riguros calculată şi a repetării curei la 1-2 luni, s-au vindecat.
Cură de slăbire
Frunzele de păpădie sub formă de infuzie, mai au proprietatea de a fi de real ajutor în curele de slăbire. Un pahar de infuzie, zilnic, într-o cură de 10 zile, face ca cel puţin 3 kg să dispară. Când se ajunge cu 1-2 kg sub greutatea propusă este recomandabilă, terminarea cure