Am aflat la Cannes ca exista, conform statisticilor, tot mai multi oameni pe lumea asta interesati sa faca excursii nu la Polul Nord, ci la foste locuri de filmare! Corespondenta din Cannes Am aflat la Cannes ca exista, conform statisticilor, tot mai multi oameni pe lumea asta interesati sa faca excursii nu la Polul Nord, ci la foste locuri de filmare!
Turismul cinematografic e deja o moda, neasteptat de profitabila. La Paris, autoritatile din turism au pus in circulatie un ghid (gratuit) al cartierelor care au aparut in diverse filme, cu adresele si instructiunile aferente. Prin Anglia misuna de zor, cu ghizi specializati, grupuri Harry Potter sau grupuri Bridget Jones⦠(ar fi amuzant sa ne gandim si la niste posibile trasee pe urmele unor filme romanesti, dar asta e alta poveste).
In prezent se pregatesc, la modul foarte serios, traseele "Codul lui Da Vinci"⦠Inca dinainte de a deveni film, cartea a pus pe drumuri turisti dispusi sa vina din Noua Zeelanda, de pilda, ca sa verifice in Anglia, pas cu pas, locurile din roman. Aceeasi febra "culturala" a facut ca in ultimul an numai in celebrul tren Eurostar, care leaga Parisul de Londra, sa fie depozitate la obiecte pierdute peste 1.000 de exemplare din "Codul lui Da Vinci" (de unde s-ar putea deduce ca romanul lui Dan Brown ar fi ceea ce se intelege printr-o "carte de uitat in tren"?). Oricum, printr-o asociatie de idei explicabila doar prin faptul ca Eurostarul merge prost (financiar vorbind), toata echipa filmului "Codul lui Da Vinci" a descins la Cannes cu trenul, direct de la Londra (reclama mai buna nici nu se putea!), iar compania de transport franco-britanica a devenit partener oficial al filmului. O idee menita sa mareasca numarul celor amatori sa ia trenul pe care l-a luat si Tom Hanksâ¦
GENIUL NORMALITATII. Intr-un sondaj facut de curand in America, Tom Hanks s-a plasat pe prim